Més informació

Dia

nov. 12 2023

Hora

10:00 - 13:00

Inici de l'activitat

Castellví de la Marca (Alt Penedès)
Carretera BV-2128 les Cases Noves de la Riera. 08732 Castellví de la Marca (Alt Penedès, Barcelona)

Dades de contacte

Ajuntament de Castellví de la Marca
Telèfon
938 918 077
Web
https://www.castellvidelamarca.cat/endinsat-a-la-marca/els-secrets-del-castellot

La ruta dels secrets del Castellot de Castellví de la Marca

Aquesta activitat ja ha passat

Dalt d’un turó dominant, i al peu d’un impressionant penya-segat sobre la riera de Marmellar, hi ha el monument que dona nom al municipi de Castellví de la Marca. Es tracta de les restes de l’antic castell alt medieval a l’extrem de la Marca del Penedès: el Castellot, un dels més simbòlics del Penedès. La fortificació va ser utilitzada sobretot durant l’Edat Mitjana, quan formava part de la frontera cristiana del Penedès amb els territoris musulmans, però també durant la guerra civil catalana del segle XV, i s’hi poden distingir clarament les muralles de les diferents èpoques.

L’activitat inclou: la ruta és comentada i està produïda per l’Ajuntament de Castellví de la Marca. La ruta és gratuïta amb inscripció prèvia

Notes: Aquesta ruta s’inicia a la zona d’aparcament d’El Castellot, situat a les Cases Noves de la Riera, on podrem estacionar els vehicles per tal de començar a caminar.

Altitud màxima: 468 m.
Desnivell positiu: 209 m.
Ruta linial
Distància: 3,14 km (anada) i 3,14 km (tornada)
Dificultat: Moderada
Temps de la ruta comentada: 2 hores (la ruta comentada finalitza al cim del castell). Preveieu el temps de baixada per configurar el vostre horari.
Un cop a dalt i després de fer la visita comentada, us deixarem gaudir al vostre ritme de les grans panoràmiques que es poden veure, i podeu tornar pel mateix camí d’anada al punt d’inici.